Rail Road Stories@Train Delivery este un proiect cultural de trei zile (25-27 iulie 2013) ce îşi propune să reunească artiştii tineri, alături de artişti cu experienţă într-o intervenţie artistică LIVE pentru redefinirea identităţii Gării de Nord. La invitaţia şi cu sprijinul CFR Infra, în cele trei zile ale proiectului, trei vagoane de marfă vor fi prezente pe Peronul 14 şi vor constitui „pânza” şi materia primă pentru artiştii care vor lucra sub ochii publicului invitat sau „neinvitat”- călătorii care părăsesc sau ajung în Bucureşti, angajaţii CFR, angajaţii din Gara de Nord etc. În acelaşi timp, pentru acelaşi public, dar şi pentru toţi oamenii care vor tranzita Gara de Nord, peretele Peronului 14 va fi desenat tematic.

Peretele de la Muzeul CFR 

1014659_624255104252768_1216344005_oSweet Damage Crew

Sweet Damage este o echipa de patru grafferi din România. Fiecare membru în parte are un stil unic, dezvoltat în mai mult de 10 de ani de muncă în acest domeniu.

Membrii echipei oficiale sunt Cage, Biex, Reck şi Seyr. Colaborarea lor a început în această formulă, după ce au luat parte la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale de graffiti.

De-a lungul timpului au lucrat cu clienti precum: Rin Grand Hotel, Adidas, Alliantz Tiriac, Flanco, Heineken, Desperados, Fratelli Club, Goblin Club, Fabrica Club, Mansarda Club, Elephant Pub, Castel Film Studios, Producţia Ghost Rider 2, Inna, formaţia Play & Win, Brands&Gangs, No5.Studio, United Colors Hair Salon şi altii.

Reconversia vagonului de marfa 

reconversieTrain Cuts.

Cătălin Oancea, sculptor ; Marius Stroe, sculptor; Adrian Lulciuc (H8 Design); Marius Purice, sculptor; Alice Stoicescu, (Atelierul de grafică); Adrian Medeleanu, (Atelierul de grafică); Ciprian Isac, (Atelierul de grafică).

Train cuts este un project inițiat de Atelierul de grafică, ce face parte din Rail Road Stories @ Train Delivery 2014, finanțat de Arcub și cu sprijinul Cărturești.

Ce se va întâmpla timp de trei zile în gara de nord va fi un exemplu clasic de reconversie. Spus în alte cuvinte este o Intervenție plastică, grafică, sculpturală asupra unui vagon de marfă. Vom decupa în forme diferite planurile de tablă ale vagonului, care pliate în plan vertical și orizontal vor deveni mobilier, spațiu expozițional, decorațiune, ferestre. Vom opera atât în interior cât și în exterior, așa încât vagonul va deveni un alt obiect, cu alte funcționalități,  și cu un alt look.(Atelierul de grafică)

 

Vagonul 1 

irlo kero-01Irlo și Kero

Irlo deseneaza de aproape 15 ani in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Sibiu dar si in diverse colaborari in afara tarii. Alaturi de grupul Zacuska Senzual, se face remarcat prin expozitia “Freedom For Lazy People”, gazduita de ICR New York. In Septembrie 2010, a desenat impreuna cu  Soimii Satrei, peretele exterior al Galeriei de Arta Contemporana a Muzeului Brukenthal Sibiu. Este co-autor al lucrarii de mari dimensiuni de pe strada Arthur Verona din cadrul Street Delivery 2013.

Kero este definit ca artist prin improvizatie si graffiti freestyle, sunt uneltele perfecte care ii permit sa obtina textura potrivita care se potriveste contextului.
Cateodata planuite in detaliu, dar de cele mai multe ori instinctiv, creeaza in locuri nonconformiste, unde oamenii nu se asteapta sa gaseasca arta. In opinia artistului, locatia este esentiala, reprezinta elementul fundamental al intregii opere – inspira si da contextul necesar in care idea poate fi aplicata.

Vagonul 2 

Pisica Pătrată

10513453_10152591173057148_8058548432459392043_nAlexandru Ciubotariu aka Ciubi este unul dintre cei mai cunoscuţi street artişti din România, autor de benzi desenate şi creatorul personajului Pisica Pătrată. A publicat în peste 60 de ziare şi reviste din ţară şi străinătate, semnează 11 albume de benzi desenate şi a participat la peste 100 de expoziţii cu lucrările sale. Printre cele mai recente proiecte editoriale ale sale se numără reinterpretarea grafică a basmului Greuceanu, apărută în colecţia Pasărea Măiastră la Editura Vellant. În 2013 a semnat creaţia logoului Street Delivery.

undergroundbd.blogspot.com

[logooos columns="10" backgroundcolor="transparent" layout="slider" category="129" orderby="rand" order="DESC" marginbetweenitems="25px" tooltip="enabled" responsive="enabled" grayscale="disabled" border="enabled" bordercolor="#DCDCDC" borderradius="logooos_no_radius" autoplay="true" scrollduration="1000" pauseduration="9000" buttonsbordercolor="#DCDCDC" buttonsbgcolor="#FFFFFF" buttonsarrowscolor="lightgray" hovereffect="effect1" hovereffectcolor="#DCDCDC" ]

Contact